Sterkere og sterkere i Barbate

Fra 12.-17. februar har jeg vært i Spania, nærmere bestemt området rundt Barbate sammen med juniorlandslaget.

 

Vi kom ned lørdag ettermiddag, og kom oss raskt ut på samlingens første økt. Fokuset var å komme inn i kartlesingen og kjenne at orienteringen satt. Jeg var ganske spent på hvordan beinet mitt skulle opptre. Etter 4 timer fly + 3 timer bil er jeg ganske tung og støl i beina, og det at jeg har hatt en såpass kraftig strekk gjorde denne økta ekstra spennende. Jeg startet i fin fart og kunne løpe 45min uten å kjenne noe. Men jeg kjente at beinet var litt stivt og ømt mot slutten av økta. Allikevel kjentes det bedre ut enn tidligere løpeøkter. Kvelden ble brukt til å spise(les: mye!. Det ble servert enorme mengder middag. Først salat og brød. Deretter en porsjon pasta med tilbehør, så en porsjon kjøtt/fisk med tilbehør, og til slutt en dessert.) og starte opp samlingen med litt info.

 

Søndagens første økt var en økt med fokus på å snakke høyt og planlegge strekket. Andreøkten var en stafettøkt, fellesstart med gafling. Jeg turte ikke løpe hardt hele denne økta, så min oppgave ble i stedet å løpe fort noen strekk og prøve å sette de andre gutta ut av spill. LC gav meg i oppgave å sprenge feltet til første post, og det klarte jeg ganske bra. I alle fall gikk det fort nok til at jeg fikk en liten luke, og at to av gutta gikk på en bom på første post. Deretter løp jeg til de siste postene på løypa og jaget, skrek og prøvde å få de to gutta i teten til å gjøre feil, men det gikk ikke. Enten så tyder dette på at jeg er forferdelig dårlig på å sette folk ut av spill, eller at de norske juniorherrene er sterkere enn aldri før. Jeg velger å tro det siste! Dette ble altså min første økt på mange uker hvor jeg kunne løpe fort. Det kjentes utrolig godt!

 

Mandag dro vi innover i landet. Etter 80km i bil kom vi fram til et morsomt terreng; grønt, raskt, krevende og detaljrikt. Vi løp en postplukk der jeg fant en grei flyt, men kjenner at det fortsatt er mye å jobbe med teknisk. Allikevel var det mye bra på denne økta og jeg hadde tendenser til den skikkelige gode flyten flere steder. Etter økta kjørte vi ut til kysten igjen og trente en økt i skrålia ned mot stranden. Dette var en «grønn» økt, med mye stygg vegetasjon. Spørsmålet om hvorfor i alle dager noen har kartlagt dette området kom opp, men det er da i slike terreng man blir sterkere. I alle fall i hodet. To av herrene på laget hadde muligheten til å bli ekstra sterke i hodet under denne økta. Da de passerte en liten sanddyne ute på stranden løp de omtrent mellom beina på to glade spanjoler som feiret valentinsdagen med seksuelle kromspring i luftige omgivelser. Alt fokus på kartet ble borte i noen sekunder, og det ble bom på posten etter..
Tirsdag morgen var det klart for langdistanse. Jeg hadde lyst til å løpe fort, men tok en avgjørelse på at jeg burde kjøre i et moderat tempo. Teknisk gjorde jeg to ganske store feil i starten. Ble riktig forbanna av dette og klarte etter det å gjennomføre en god økt. Andreøkten var en økt på kurvekart, uten meridianer og uten kompass. En krevende økt! Jeg syntes jeg løp ganske bra og hadde god flyt og god kontroll nesten hele løypa. To steder var jeg usikker, og da ble det veldig vanskelig å ta seg inn. Rent løpmessig begynte formen å bli litt bedre denne dagen. Beinet var med på laget og etter 5 løpeøkter kommer også litt løpsform sigende. Deilig å kjenne seg litt lett på tå igjen.

 

Onsdag var siste samlingsdag og sprint stod på programmet. Under oppvarmingen kjente jeg at beinet var ganske fint, kun litt stivt og stølt, og jeg bestemte meg for å prøve løpe fort i dag. Teknisk var jeg forberedt på trange gater og veivalg. Jeg skulle ta meg tid til å orientere. Det skulle vise seg å være en ganske bra plan. Jeg gjorde ingen store feil, men stoppet mange ganger. Kroppen fungerte ganske bra, og selv om jeg var nokså sliten på slutten, kunne jeg innkassere sesongens første seier. Det smakte godt.

 

Alt i alt har samlingen vært god for min del. Beinet har blitt bedre av å løpe mye, jeg har fått kommet i gang med kartfokuset, og jeg har funnet ut en hva jeg må jobbe mer med fremover hva gjelder teknikk.

 

Etter to dag hjemme i Indre Østfold reiser jeg opp på Sjusjøen med familien. Der skal jeg trene godt i helgen før jeg setter kursen mot Stockholm på søndag. Da blir det 4 dager på skolen før jeg vender tilbake til Sjusjøen og en ukes treningssamling. 5-mila i Holmenkollenskal jeg også få med meg;)

Sjekk også ut kartarkivet med løyper fra Spania!

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Sterkere og sterkere i Barbate

  1. DJ Beauty sier:

    Härlig läsning mannen! Du verkar vara bra på G, fortsätt köra hårt med förstånd!

  2. Olbos sier:

    Grymt mannen! Låter gött. Snygga tröjor. Vart är holbrook? 🙂

  3. Nydelig! Ser ut som Barbate var stedet og være! Sees på 7sjø1!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s