Pangstart!

I helgen har jeg løpt norgescup-premiere i Larvik. Vi startet fredag med nattløp, individuell start. Jeg gledet meg veldig til løpet på forhånd. De siste ukene har jeg vært i god «nattform» og teknikken har fungert rimelig bra. Jeg visste derfor at jeg kunne være med å kjempe i toppen.

Pallen på fredagens nattløp

Jeg fikk flyten og roen med en gang jeg tok kartet ut fra start. Uten større problemer kunne jeg smyge meg fram i den ekstremt tungløpte skogen rett utenfor Stavern. Postene lå stort sett der jeg ville de skulle ligge, og jeg følte jeg fikk til en god forenkling. I fjor høst og under vinteren har jeg trent en del 45+ postplukker, og det fikk jeg igjen for denne sene kvelden følte jeg. Det var mye retningsforandring, sjekk av kompass og utplukking av de viktigste detaljene. På de siste postene var jeg ekstra varsom og holdt orienteringen sammen helt inn til mål. Det var herlig å kunne kjenne i oppløpet at jeg hadde gjennomført et toppløp. Mitt løp holdt til en soleklar seier, med over 3 minutter! Herlig start på norgescup-sesongen med andre ord! Noe som var ekstra morsomt og som viser at løpet mitt var godt, er at det var kun Carl Waaler Kaas som hadde bedre kilometertid enn meg 😉

Kart

Resultater

På sprinten dagen etter var jeg også gira på å løpe et godt løp. Beina kjentes litt lettere enn kvelden før. Men løpet ble ødelagt allerede til den første posten. Jeg var litt for ivrig og tok meg ikke tid til å være nøyaktig med retningen og være 100% sikker før jeg angrep posten. Jeg tapte 1min på bommen på første post, og var med det langt ute i leksa allerede her. Resten av løpet gikk greit og jeg tapte ca 20 sek til vinner Eskil fra førstepost og inn. Ble derfor til slutt nr 7, men er ikke fornøyd med det jeg presterte den dagen.

Kart

Resultater

Alt i alt er jeg rimelig fornøyd med helgen. Fredagen var et godt bevis på at jeg er omtrent der jeg skal være. På lørdagens løp gjennomførte jeg en post på katastrofalt vis, men resten gikk greit. Sammenlagt i Norgescupen ligger jeg som nr. 2.

Jeg reiser tilbake til Stockholm i dag (tirsdag). På torsdag løper jeg en natt-etappe på Stigtomtakavlen som går i Nyköping. Deretter blir det reise videre til Jönköping for å løpe to løp i den svenske cupen, Silva jr. cup. Der blir det høyt nivå og jeg gleder meg til å løpe mot de svenske gutta!

/martin

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s