Jeg hadde det utrolig morsomt!

Forrige uke var jeg fem dager i Østerrike for å løpe JEC, junior European Cup. Dette var mitt siste internasjonale oppdrag for Norge som juniorløper.

 

Det var tre konkurranser hvorav sprinten torsdag åpnet ballet. Jeg hadde som mål å gjennomføre en god teknisk sprint. Gjøre det enkelt for meg selv. Jeg gjør en god start på løpet og jeg føler jeg har kontroll hele veien inn til mål. Fant allikevel ut etter målgang at jeg hadde gjort en bom underveis på et veivalg. Tapte 20 sekunder der og det var irriterende. Men jeg ble til slutt nr. 6 og var 45 sekunder bak landsmann Eskil.

Foto: Maren Haverstad

 

Kart og resultat

 

Fredag var det klart for stafett og jeg løp andre etappe på Norges førstelag. Et sterkt lag på papiret. Jo løp første etappe like bra som han alltid pleier og var først inn. Jeg gikk ut først med de andre lagene jagende ikke langt bak. Målet for meg var å løpe med kontroll og justere farten etter orienteringen. Havner raskt alene da jeg har egen gafling på førstepost. Går rett i og løper mer eller mindre alene fram til 8.post. Gjør der en bom på ca 45 sekunder og Russland kommer opp. Derfra og inn løp jeg og Russland stort sett likt og vi kom inn til vekling med en luke til de andre lagene. Jeg var godt fornøyd med min egen prestasjon; jeg gjorde jobben og holdt oss i teten. Eskil gikk ut på siste etappe med et bra utgangspunkt og da er han vanskelig å slå. Så også i dag. Han løp fra Russlang og kunne løpe alene inn til siste post. Der sto Jo og jeg, og vi feiret seieren i oppløpet. Veldig morsomt å prestere på stafett! Vi fikk en liten revansje fra VM-stafetten;) Forøvrig var det en strålende norsk laginnsats. I herreklassen hadde vi alle våre fire lag topp 8, hvorav to på pallen.

Foto: Maren Haverstad

 

 

 

Kart og resultat

 

Lørdag var det langdistanse. Ryktene så at det kom til å bli veldig krevende med mange detaljer. Allikevel ble jeg litt overrasket da jeg løp på oppvarmingskartet. Det var grønt og mye undervegetasjon. Da skjønte jeg at det bare var å roe ned tempoet i det vanskelige områdene. Da jeg dro opp kartet i startøyeblikket fikk jeg et smil om munnen. Det var et kart som inneholdt utrolig mye detaljer, grønne områder og mye stein. Jeg tenkte at dette blir en opplevelse. Noen hadde sagt på forhånd at det kunne minne om terrenget som var under VM i Frankrike i sommer, og det har jeg alltid hatt lyst til å prøve.

 

Målet for løpet var: «God langdistanseløping: jevn fart, flyt. Nøye inn mot posten». Jeg gjennomførte løpet etter planen. Ingen store tidstap, jevn fart og bra flyt. Det var utrolig krevende, kanskje det meste krevende jeg har løpt. Men jeg var offensiv og tenkte litt at jeg løp senior-vm i Frankrike;) Det var tøft fysisk, og jeg var helt på stålet de siste strekkene. Terrenget bød på ganske store tempoendringer, fra veldig rolig i de vanskeligste områdene til rask løping på stier og åpne områder. Jeg kom i mål godt fornøyd med min prestasjon og tok ledelsen med 2 minutter. Jeg startet tidlig, så det var en stund å vente på alle som skulle i mål. Til slutt var det bare Marius Thrane Ødum fra Danmark som hadde bedre tid enn meg, og jeg kunne altså innkassere 2.plass på JEC long distance. Kult!

Foto: Maren Haverstad

Kart og resultat

 

Det bar hjem til Stockholm igjen på søndag og en uke på skolen. Litt eksamenslesing da jeg har en matteeksamen på torsdag allerede. Hodet er også vendt mot det som skal skje til helgen, da det er NM-jr. stafett i Asker. Der stiller Indre Østfold OK et godt lag og det kan bli skikkelig spennende i hva som ser ut til å ble en tett stafett. Jeg skal løpe siste etappe og gleder meg masse!

 

Treningen denne uken har så langt vært veldig fin. Mandag dro vi i gang det første nattskiftet på 10mila-jobben 2012. En lang nattøkt på Ingarö. Skikkelig fint! KART HER. Kjenner at bare tanken på 10mila gjør meg gira. Det skal trenes målrettet fram mot det. Deretter en sykkeløkt og en intervalløkt på tredemølle i går. I morges her jeg syklet igjen og trent styrke.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Jeg hadde det utrolig morsomt!

  1. AneSofie sier:

    Kjekke gutter!!! Grattis Martin:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s