Nå begynner det å bli morsomt!

I går satt den. Vi gjennomførte en veldig god stafett. Det var spennende helt inn til arena, men vi klarte det. Vi tok seieren!

Det var nemlig en av de viktige stafettene i forberedelsene til årets 10mila som ble arrangert i går. Kolmårdskavlen er en flott stafett hvor fem etapper skal gjennomføres. Vi hadde et godt lag, og minstemann Håkon satte standarden. Han kom først inn med en ledelse på snaue minuttet og vi var godt igang. Martin H på andre etappe hadde jobben å være med klynga inn, og selv om han hadde lang gaffling på slutten kom han inn i ganske god kontakt med teten. Guldkalven Erik løp tredjeetappe som bestilt. Rask orientering og raske bein førte oss opp til andreplass da jeg stakk ut på min 6km-lange etappe. Jeg gikk ut 5-6 sekunder bak Södertäljes Jonas Leandersson. Jeg kjørte hardt til førstepost og kom opp i ryggen. Men allerede til andrepost fikk den harde åpningen straffe seg. Jeg måtte slippe litt og litt på det følgende strekkene, men jeg hadde fortsatt kontroll og løp verken over grensa fysisk eller teknisk. Rundt 5-6. post så jeg ikke lenger Södertälje og jeg kjørte bare mitt eget løp hele veien inn til mål, så meg aldri tilbake. Jeg er fornøyd med min orientering og min prestasjon! Kom inn til veksling 1.15 min bak Södertälje og kunne sende ut en veldig gira Olle.

Det ble en spennende sisteetappe. Olle plukket litt og litt tid på hver radio. Vi sto spente ved sistepost, og skrek av glede da mannen i svart kom først ned til sistepost! En herlig følelse. Vi gjennomførte en god stafett på alle etapper, og etter planen vi hadde satt oss. Da er det veldig godt at det blir seier i et så sterkt startfelt. Også 2.laget gjorde en veldig bra stafett og ble nr. 9. Det lover godt for 10mila! Dette var uten tvil min største stafettseier. Moro!

Foto: Axel Mattsson

Kart og resultat

Artikkel på OPN.no

Järlabloggen

Det har også vært en del annet som har skjedd i påsken. Jeg var først hjemme noen dager og fikk noen gode treningsdager. Deretter dro jeg til Borensberg på onsdag. Der trente vi en nattøkt onsdag kveld, og en langdistanse torsdag morgen. Torsdag kveld var det nattstafett, Svartnatta, med to etapper per lag. Jeg løp andreetappe, og Martin Härberg løp første. Jeg gikk ut litt bak, på en 23 plass. Etter god førstedel, hvor jeg åpnet hardt og løp bra teknisk kunne jeg passere publikumspost som nr. 3. Videre i løpet løp jeg også bra, og lå kontrollert med i teten i gruppa som jaget den absolutte teten. Rost, Johansson og jeg hadde en liten luke resten av «the chasing group», men på tredje-sistepost hadde jeg lang gaffling og mistet noen plasseringer der. Kom i mål som nr 7 og alt i alt er jeg fornøyd med mitt løp.

Kart Svartnatta

Fredag løp vi to økter i dagslys på 10mila-relevante kart. Det var en ganske dårlig dag værmessig, med snø og sludd. Men to gode økter ble gjennomført og jeg føler meg trygg på hva som venter helgen 5-6. mai.

Lørdag var vi hjemme i Stockholm og arrangerte Järla Medeldistans. Søndag morgen dro vi fra Stockholm igjen, og nå mot det tidligere nevnte Kolmården. Jeg løp en mellomdistanse på søndag. Siden jeg ikke har løpt så mange løp i Sverige den tiden jeg har bodd her har jeg ikke så god ranking i Sverigelistan. Derfor måtte jeg løpe i den nest beste eliteklassen. Jeg løp et ok løp, men jeg hadde ikke helt den gode flyten. Allikevel ble jeg nr. 2.

Kart og resultat

Mandag var jo som sagt Kolmårdskavlen som endte med seier 😉

Jeg føler at jeg har vært stabilt bra i mine prestasjoner de siste ukene, og jeg er veldig fornøyd med det. Treninger i vinter har tatt meg noen steg videre. Nå skal jeg ha restitusjon- og treningsperiode fram til testløpene til EM om 1,5 uke. Jeg ser veldig fram mot det!

Noen bilder fra påsken:

Foto: Axel Mattsson

Foto: Axel Mattsson

Foto: Axel Mattsson

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s