Inspirerende!

Etter 10mila var planen å legge inn litt mer mengde i treningen. Men jeg hadde litt vondt i den ene foten og jeg valgte derfor å trene på en normal mengde som jeg ikke risikerte noe med foten, og la inn noen alternative økter. Foten ble gradvis bedre og bedre, så jeg gjorde nok smart i å ikke dra på med en større mengde.

Under mai-måned er har jeg et større fokus på sprint, da det finnes veldig mange gode sprintløp i Stockholm denne måneden. Det passer perfekt med tanke på NM-sprint som går i starten av juni og evt. kommende mesterskap under sommeren (Student-VM f.eks). Uken etter 10mila fikk jeg løpt to gode konkurranser, sprint-DM og Centrum Team Sprint. DM’et gikk heller dårlig. Jeg klarte å plukke opp feil kart i det jeg startet, og da jeg forstod dette vet førstepost var liksom løpet ødelagt. Jeg spurtet tilbake og byttet kart og forsøkte holde trykket oppe. Det gikk ganske bra. Men litt over halvveis gjorde jeg en feil som kostet 30sek og da gikk lufta ut av ballongen. Jeg jogget i mål derfra. Skuffende, men det er bare å glemme.
Centrum Team Sprint var en sprintstafett med to mann på laget og fire etapper. Jeg løp sammen med Jo, og vi gjorde en god stafett. Jeg løp første og tredje etappe, 3,7km og 2km. Begge mine løp var ganske bra og jeg følte at sprintformen min var rimelig bra denne dagen. Jo løp som ei klokke og vi kunne ta hjem seieren i denne sprintstafetten som fant sted inne i hovedstaden. Moro!

Kart kommer her etterhvert!

Forrige uke reiste jeg opp til Dalarna med en større gjeng fra Järla. Vi skulle følge med på EM som gikk der oppe, samt løpe publikumsløpene. En fin 4-dagers tour som gjør godt for formen. Det var konkurranser jeg så veldig fram mot, da det var gode folk med i seniorklassen og terrenget ville bli veldig fint. De to første løpene skulle gå i Skattungbyen, en bit nord for Mora. Det første løpet var langdistanse over 13,7km. Det ble ingen videre suksess fra min side. Jeg var litt seig i beina og i tillegg gjorde jeg flere tullete feil. Rett og slett årsverste. Det resulterte i en 41.plass og nesten 10min bak. Dagen etter var det mellomdistanse på programmet. Jeg hadde forsøkt å ta læring fra langdistansen og ville få til en bedre teknisk gjennomføring. Det klarte jeg ganske bra. Gjorde et greit løp, men jeg hadde fortsatt noen feil som jeg er veldig skuffet over. Fysisk var jeg også litt sliten etter et tøft løp dagen før. Men totalt sett en del bedre enn langdistansen, og jeg ble nr 15 i underkant 3min bak.

Det tredje løpet var også en mellomdistanse. Jeg hadde som mål å gjøre et bedre løp i dag igjen og lære av feilene fra tidligere. Det klarte jeg veldig bra. Dette løpet var nesten perfekt. Jeg hadde god kontroll hele veien, god fartstilpasning og god teknikk. Noen steder tok jeg det bevisst rolig for å gå rett i, selv på de enklere postene mot slutten, da det er unødvendig å legge igjen småmisser på slike enkle poster. Jeg kjente meg også litt bedre fysisk og klarte å ligge på i bra fart. Nå hadde vi forflyttet oss til Lugnet Skidstadion i Falun og det var kult å løpe i mål i bunnen av hoppbakken. Jeg kunne løpe inn til en 13.plass drøye minuttet bak vinneren. Altså enda bedre enn i går. Denne dagen var det beste individuelle løpet så langt denne sesongen!

I går søndag var det klart for det siste løpet i touren og det var en forlenget mellomdistanse på 8,3km. Og i dag fikk jeg det til enda bedre. Jeg forsøkte åpne hardere enn de andre dagene, og jeg kjente at jeg var sterkere. Konkurransene i dagene i forkant hadde blåst opp systemet og jeg kjente at jeg tålte bedre å presse på hardt. Løpet var også godt teknisk, med en parallellfeil midtveis på ca 1min og noen mindre 10sekundersfeil mot slutten. Godt fornøyd med denne prestasjonen! Jeg ble nr 5 i den sterke seniorklassen. Kult! Løpet i går var årsbeste for meg, men i dag satt jeg altså en ny årsbeste igjen føler jeg. Løpene denne langhelgen gikk bare bedre og bedre egentlig og jeg er godt fornøyd med avslutningen. Totalt i sammendraget ble jeg nummer 13.

Men det var også andre ting som skjedde den uken, tidligere nevnte EM i orientering. Utrolig moro som alltid å følge med på de aller beste i verden! Ekstra moro var det å følge klubbkompis Anders Holmberg løpe Sverige inn til sølv på stafetten. Grattis Anders! Jeg blir alltid inspirert og motivert når jeg ser det går bra for andre. I tillegg er det kult at min generasjon nå begynner å vinne de store mesterskapene. Jonas Leandersson fra Sverige er et år eldre enn meg og jeg har løpt konkurranser mot han i flere år. På lørdag tok han gullet på EM-sprinten. Imponerende og morsomt!

Nå blir det eksamenslesing og forberedelser fram mot VM-testene som går om to uker og til Jukola som går om fire uker. Sommeren har gjort sin inntreden i Stockholm og jeg nyter det!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s