15.plass i Jukola

Etter nedturen under VM-testløpene fikk jeg trent bra og fokuset lå på Jukola. En gjeng fra første- og andrelaget reiste over til Finland onsdag forrige uke. Der trente vi gode økter i relevant terreng, samt litt fartstrening gjennom intervaller. Jeg kjente meg veldig klar for å løpe 1.etp og hadde en god følelse de siste dagene i forkant.

Jeg var ganske godt forberedt på at 1.etp på Jukola var ganske noe annet enn 1.etp på 10mila. Men det var allikevel den samme taktikken for meg. Forsøke å ligge langt framme og orientere, min fart er god nok og min orientering er god nok. Men det ble en litt dårligere start enn jeg hadde tenkt. Allerede til førstepost var jeg ikke selvstendig nok. Jeg løp underveis på strekket med en følelse at jeg var for langt til venstre, og plukker også opp detaljer som bekreftet dette. Men jeg så ingen til høyre for meg, og konkluderte derfor litt stressende at jeg måtte ha feil. Jeg fikk deretter kartet til å stemme greit, og skulle ned å ta posten. Men ingen post lå der jeg trodde den skulle ligge. Litt småstresset fant jeg posten etter ca 2min. Jeg pustet rolig et par ganger og deretter gjorde jeg tre resonnement i løpet av noen få sekunder:

1) Førsteetappeløperen for Vaajakosken Terä bommet i starten på 10mila, men løp seg opp til teten igjen. Jeg kan klare det.

2) Det er en lang og tøff førsteetappe. Det er mulig å komme seg opp igjen. Jeg kan klare det.

3) Noe av det siste Axel i vår taktikkprat før Jukola var at om man misser, så må man faktisk tørre å legge seg i omkjøringsfil og gjøre helt sitt eget løp. Jeg kan klare det.

Slik fikk jeg en god følelse ganske raskt, selv om jeg misset førstepost i verdens største orienteringsstafett. Jeg brukte ryggene foran meg til å holde farten høy, men orienterte nokså bra og kunne unngå å løpe feil. Noen steder fikk jeg legge meg i køen og hvile noen minutter før jeg tok et nytt magadrag. Etter noen kilometer så jeg lag som gjorde at jeg ganske sikkert kunne konkludere at jeg nærmet meg teten. Men jeg begynte å kjenne at jeg hadde løpt hardt en stund og la meg mer i tempoet til klynga og la alt fokus på orienteringen. Det gjorde jeg rett i. For ganske snart ble feltet splittet og jeg så plutselig veldig lite folk i skogen. Jeg gjorde min orientering og kom først ned til passering 10,8km. Trodde jeg. Følelsen var hvertfall slik. Det var helt svart foran på jordepassasjen og jeg hadde Halden rett bak. Jeg trodde jeg var først. Men det var et lag som hadde gått løs, og lå 1min foran resten av feltet. Nåvel. Mot slutten gikk det bra fram til tredjesiste post. Jeg og NTNUI dro rett forbi vår post (det var gafflet og de tre andre lagene jeg var med ved passering 10,8km hadde en annen), og vi misset i underkant av et minutt. Derfor ble jeg tatt igjen av den store klynga som vi hadde løpt ifra tidligere. Inn til veksling var jeg nr. 12 (akkurat som på 10mila) og jeg kunne sende Härberg ut i en fin klynge.

GPS-tracking

TV-bilder

Resultater

Et ganske bra løp for meg på førsteetappe nok en gang. Deilig å prestere! Veldig viktig var det også for meg å se at jeg i verste fall kan bomme 2min på i starten, men allikevel kunne løpe meg opp til teten igjen. Da har jeg enda et kort å spille på. Resten av laget løper bra under natten og vi ligger med i tetdraget. Men vår fjerdeetappeløper får problemer i gryningen og taper mye. Synd, men slikt kan skje. Veldig sterkt av våre tre siste løpere som viser klasse, og gjør at vi kun taper snaue 5min til teten på de tre siste etappene! Dette viser at vi er en klubb å regne med. Vi kommer i mål som nr. 15, en plass bedre enn i fjor.

Nå er jeg hjemme. Til helgen venter O-festivalen på Beitostølen, med sprint, lang og jaktstart. Det skal bli bra! Etter det kommer jeg til å trene grundtrening i en måneds tid fram til O-ringen. Ser fram mot det den perioden!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s