Vår og forsommer

Vår har gått over i sommer. Etter 10.plassen i 10mila 3.-4. mai hadde jeg to uker fram mot testløpene til WC-runden i Kongsberg. Jeg måtte ta noen ekstra dager uten trening på grunn av sår hals, men fikk trent ganske bra og hardt slik jeg mente jeg burde. Men det er mulig det ikke ble helt rett treningsmessig. For jeg klarte ikke å prestere på de to første testløpene, mellom- og langdistanse. Kroppen var seig og jeg klarte ikke fokusere på teknikken. Det gikk håpløst dårlig. Derimot klarte jeg å snu den negative trenden til det siste testløpet den helgen, nemlig sprintløpet som også var NM-sprint. Etter en god kvalik på formiddagen startet jeg blant de siste i finalen som gikk samme ettermiddag. Der holdt jeg teknikken i orden og beina svarte bedre. Dermed ble det en overraskende og gledelig 10.plass! Det er ny rekord for min del på NM-sprint i seniorklassen og det er bra å ta med seg videre! Avstanden oppover var heller ikke så stor.

Kart fra finalen

Etter NM-sprint ble det raskt hjem og full jobbing med bacheloroppgaven som skulle inn bare en dag senere. Da den var ferdig og levert inn til plagiatkontroll ble det litt bedre tid til skikkelig trening og jeg kunne kjenne at formen gradvis ble litt bedre. Det har vært krevende å skrive og trene parallellt de siste månedene. Blikket ble rettet mot Jukola i Kuopio 14.-15. juni. Jeg dro til Stockholm siste dagen i mai for å gjøre min presentasjon av bacheloppgaven på KTH og å levere inn endelig rapport den første uka i juni. Det gikk fint, og jeg kunne fokusere på fin trening og forberedelser fram mot Jukola. Vi dro til Finland på tirsdag 10.juni og fikk med oss gode for-treninger og opplading foran helgen. På stafetten løp jeg 1.etp og kunne etter en stabil innsats veksle ut David på en 22.plass ca. 3min etter tet. Laget løp godt gjennom stafetten og vi kunne løpe inn til en strålende 7.plass og med det ny klubbrekord! Det var utrolig deilig, og når Anders Holmberg også er med (sto over i år på grund av skade) så er jeg sikker på at topp 5 er innen rekkevidde.

Kart fra jukola

TV-sending

Oppløpet

Bilde

Bilde

Nå befinner jeg meg hos Mathilde i Mo i Rana, og her går treningen og forberedelsene til helgen O-festival på Norefjell strålende. På fredag starter moroa med sprint, før det blir mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. Det er NC og de siste tesløpene til student-VM og Euromeeting. Jeg gleder meg til å løpe i fjellterrenget!

Sjekk gjerne ut kartarkivet for treninger fra den siste tiden.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s