World Cup neste

Foto: Claes-Tommy Herland

Foto: Claes-Tommy Herland

I helgen har det vært norgescup-åpning med sprint i Kolbotn, mellomdistanse i Moss og langdistanse i Indre Østfold. Tre løp jeg gledet meg veldig til og jeg kjente meg godt forberedt. Disse løpene var også uttaksløp til verdenscup-runden som går i Halden og Uddevalla i starten av juni. Treningen hadde gått bra de siste ukene og jeg hadde gjennom blant annet to seire på mellomdistanser i mindre løp, fått en passe dose med selvtillit og trygghet. Passe i den forstand at jeg følte meg skikkelig bra, men bevisst på at det var under norgescupen det gjaldt å vise seg fram.

Som sagt hadde treningen gått bra, med en flott landslagssamling med stort treningsvolum i uke 15. Uken etter holdt jeg treningen oppe ganske bra uten å senke meg for mye. Jeg løp også to løp under Norwegian Spring den helgen for å få kjørt gjennom kroppen ordentlig før jeg kunne begynne å samle mer overskudd. Den siste uken før den viktige norgescuphelgen beholdt jeg stort sett samme treningshyppighet, men senket volumet betraktelig. En kort intervalløkt på onsdag skapte den planlagte og perfekte spenningen i beina.

Sprintløpet fredag var jeg spent på. Jeg hadde ikke gjort noen spesielle fysiske sprintforberedelser, men man kommer tydligvis ganske langt med fornuftige mentale forberedelser og tørrtrening på kart. Jeg hadde håp om at løypa kunne passe meg bra, med noe skogsløping og ikke for avansert sprintorientering. Det ble omtrent slik jeg hadde sett for meg, og jeg klarte å jobbe godt gjennom løpet med å være på forskudd og å løpe jevnt. Formen var nok noe bedre enn jeg hadde trodd, for det var til slutt bare Eskil som klarte å slå min tid. Jeg var glad og overrasket!

Kart, veivalg og resultat

Etter sprinten forstod jeg at formen var der jeg ønsket den skulle være, og jeg kunne gå inn mot mellomdistansen med en bra følelse. Samtidig kjente jeg veldig på presset som jeg la på meg selv foran dette løpet, og hvordan jeg følte andre mente jeg burde løpe (etter de to seirene et par uker tidligere). En ting som var sikkert var jo at jeg, ut i fra min målsetning om å kvalifisere meg til World Cup-laget, ikke trengte å vinne denne distansen med ett minutt (som de tidligere nevnte seirene). En fin topp-plassering ville holde. Det ga meg litt ro, men kanskje også litt for deffensiv holdning. Jeg syntes løpet var veldig krevende, og jeg løp med en forsiktighet for å unngå store feil. Sett bort fra et for dårlig langstrekk, var løpet godt og jeg løp inn til en 5.plass (4.plass av de norske). Det var en lettelse å innfri mine egne forventninger. Men det var ikke samme kvalitet over dette løpet som tidligere i vår, så det finnes rom for forbedringer selv om resultatet var positivt. Det er jo også godt å ta med seg videre.

Kart, veivalg og resultat

Langdistansen på søndag var i det krevende terrenget på grensen mellom Norge og Sverige, rett ved Ørje. Jeg hadde som mål om å være litt mer offensiv enn tidligere langdistanser, og samtidig nyte følelsen av å ha gjort gode løp. Et stabilt fint løp med gode bein tok meg fram til en 8.plass og i underkant av fire minutter bak vinner Eskil på nesten 1,5 time løping. Analysemessig er det rom for tekniske forbedringer også her, men uansett var det bra nok for å få en god følelse og ikke minst være med i toppen.

Kart, veivalg og resultat

Etter denne gode helgen er jeg nå tatt ut på Norges lag til verdenscupløpene i juni. Det er jeg utrolig glad for, og jeg er stolt av meg selv! 🙂 Der venter langdistanse 3.juni, sprint 6.juni og mellomdistanse 7.juni. Fram dit blir det nå en ny resursperiode treningsmessig for å kunne få en så god verdenscupdebut som mulig!

Les mer om uttaket her

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s