Tilbake til basis

Etter Jukola i midten av juni skjønte jeg at jeg måtte ta meg en ordentlig hvil for å få fart på beina igjen. Jukola gikk veldig tungt, og det hadde egentlig gått litt for lang tid siden forrige hardøkt som gikk ordentlig bra. Jeg tok meg tre hviledager, men ble den fjerde dagen forkjølet. Totalt ble det derfor åtte dager uten trening. Det var bra å få en ordentlig hvileperiode, men jeg var litt spent på om jeg kunne rekke å bli rask til VM-testløpene som skulle gå åtte dager etter jeg startet opp treningen igjen. En rolig oppstartsuke, med rolig trening og lav belastning, gjorde at jeg kom meg igang igjen. Et par dager før VM-testene kjørte jeg en intervalløkt som gikk tungt, men jeg hadde forhåpninger om at kroppen kunne våkne til liv.

Første test var mellomdistanse, distansen der jeg i år har vært aktuell for VM-laget. Dessverre var kroppen ikke med på notene. Jeg kjente meg rett og slett i skikkelig dårlig form. Ingen fart. Det kjentes likevel bedre ut enn på Jukola, da kroppen bare kjentes tom ut. Ingen god dag med andre ord, og en VM-plass var helt uaktuelt. I utgangspunktet skulle jeg også løpe tesløpene i sprint og langdistanse, men jeg kjente meg langt unna noe som kan kalles form og ønsket heller å dra hjem for å få hvilt og startet oppbyggingen mot høstsesongen.

Det har vært en intensiv vår, med mye reising. Ting har fungert bra, og jeg har nok ikke vært flink nok til å løfte blikket og se hva totalbelastningen kommer til å bli om jeg gjør slik og slik de kommende ukene. Spesielt utfordrene blir det når det konkurransene drar igang, og jeg skal prøve å få til trening i mellom løpene. I tillegg har jeg ikke prioritert styrketreningen nok når det blir mange konkurranser, og det kan også være en årsak til negtiv formutvikling.

Når det er sagt har det vært en veldig bra vårsesong for meg! Jeg ser at om jeg trener bra, så er jeg en av de beste. Det er viktig å se. Nå er fokus på grunntrening igjen, og blikket er rettet mot NM-uka på Levanger 10.-13. september.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s