NM-uka 2015

Helgens NM-distanser er avgjort og jeg fikk være med å leke med de store. Jeg har helt siden VM-testløpene i starten av juli tenkt på mellomdistansen og stafetten under NM i Levanger. Målene var høye. Jeg ønsket å ta medalje på mellomdistansen, og gull på stafetten sammen med de andre gutta i Frol. Treningen i juli og august var lagt opp slik at jeg skulle bygge meg opp igjen etter en liten smell i midten av juni, og bli i gradvis bedre og bedre form i løpet av de siste fire ukene før NM. Det gikk opp og ned, der noen økter var på nivå med vårens gode form, men samtidig noen økter som var virkelig bånn i bøtta. Den siste måneden ble preget av en småforstuet stortå og løp der jeg ikke fikk satt sammen et fullverdig godt løp. Likevel hadde jeg hele tiden tro på at formen ville være bra når den skulle.

Torsdagens langdistanse var først ut, og jeg hadde de siste dagene i forkant fått gode bekreftelser på form og teknikk. Likevel fikk jeg overhodet ikke til å gjøre som jeg hadde planer og lyst til. Sløvhet og unøyaktighet gjorde at jeg bommet ca 3,5 min på den andre posten, og det gav meg en tøff start. Når beina heller ikke var med på leken, ble det en beksvart dag. En 38.plass var det jeg klarte å få til.

Hodet hadde stort sett hatt fokuset på mellomdistansen og stafetten, og med kvalifisering til førstnevnte på fredag måtte jeg raskt snu skuffelsen over langdistansen. Gjennom å tenke på gode prestasjoner på den kortere distansen tidligere år kom jeg i bra modus og kvalifiserte meg med et stabilt og fint løp, og selvtillten var på plass igjen.

Underveis på kvalifiseringen på NM-mellomdistanse. Foto: Per Ivar Skinderhaug

Underveis på kvalifiseringen på NM-mellomdistanse. Foto: Per Ivar Skinderhaug

Lørdagens mellomdistansefinale ble spennende. I den forventede krevende innledningen løp jeg kontrollert, men fikk likevel et par mindre bom, uten at det stresset meg noe. Gjorde et bra løp videre, og plukket plasseringer hele veien til mål. Til slutt ble det en 6.plass. Målet var medalje, men løpet var ganske godt, og jeg må akseptere at fem andre var bedre enn meg den dagen. En fin opptur var det likevel, og jeg er glad og stolt over å få ut mitt potensiale på den distansen jeg satser hardest på.

I starten av finalen på NM-mellomdistanse. Foto: Per Ivar Skinderhaug

I starten av finalen på NM-mellomdistanse. Foto: Per Ivar Skinderhaug

I innspurten. Foto: Per Birger Mossing

I innspurten. Foto: Per Birger Mossing

Søndagens stafett var klubbens store mål totalt sett. Vi hadde gode herre- og damelag! Målet har hele tiden å være på førstelaget til Frol, men etter en varierende sommer og tidlig høst var jeg usikker på hvorvidt jeg hadde klart å vise meg nok fram. Når jeg i tillegg løp dårlig på langdistansen under NM-uka, var det tydelig for meg at det ville bli tøfft å komme på førstelaget, til tross for et godt løp på mellomdistansen. Og det stemte. Jeg ble tildelt sisteetappe i andrelaget, og vi var veldig klare for å løpe god stafett og prøve å nå målet vi hadde satt oss sammen; gull, to lag på pallen, og tre lag topp ti.

Stafetten forløp seg med god dramaturgi. Førstelaget løp utrolig bra hele veien og var først fra første meldepost på førsteetappe til mål. For oss i andrelaget ble spennende til siste slutt. Carl Petter startet veldig godt på førsteetappe, og sendte Paul ut som nr. 2. Etter en fin etappe av han, ble jeg sendt ut som nr.4 på sisteetappe, bare sekunder etter Kristiansand på bronseplass. Mitt løp var veldig godt. Etter litt skiftninger havnet jeg i en gruppe med fire lag som alle kjempet om bronsen. Etter at Kristiansand og Freidig falt av, var det bare Tyrvings Bjørn Ekeberg og meg selv igjen i kampen. Jeg kjente meg bra og hadde avslutningsplanen klar, som bestod av å angripe ned mot sistepost, men dessverre for meg og laget var Bjørn hakket sterkere og fikk meter på meg på de to siste postene. Jeg løp inn til 4.plass noen sekunder bak bronsen og var skuffet over det. Det var utrolig deilig å høre at førstelaget hadde løpt inn til seier tre minutter tidligere, men det ble på en måte et veldig antiklimaks for min del. Glad og skuffet på samme gang, en veldig tom og rar følelse.

Kart og resultat fra NM-løpene

Veksling på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Veksling på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Ved runding på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Ved runding på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Umiddelbart skuffet etter målgang på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Umiddelbart skuffet etter målgang på stafetten. Foto: Per Birger Mossing

Når jeg nå et par dager senere har fått ting litt på avstand, er jeg veldig imponert over vår egen laginnsats. Det gullet har vi alle hatt som mål siden i fjor, og noen enda lenger. Jeg kom inn i klubben for et drøyt år siden, og jeg har siden den gang fått være med på utrolig mye bra og målrettet trening. Våre mange stafettøkter i trønderterreng har vært skreddersydd for årets NM-stafett, og at vi da får til, med flere lag, å gjennomføre en slik god stafett som vi har trent på og drømt om, er stort!

Alt i alt er jeg fornøyd med årets NM-uke. Under de to dagene, mellomdistansen og stafetten, jeg hadde tenkt mest på og satset mot fikk jeg til gode løp og ble belønnet med respektable plasseringer. Likevel er det rom for mange forbedringer, og det er bare å prøve seg igjen ved neste anledning 🙂

Det neste på programmet er NM-natt på Jessheim førskommende fredag og en siste og avsluttende norgescup-mellomdistanse på lørdag.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s