Far but still a cigar?

Forrige helg var det EM-testløp, og på mange måter var denne første ordentlige konkurransehelgen en av sesongen viktigste. Som tidligere beskrevet har jeg ikke fått trent optimalt i vinter/vår, men jeg hadde likevel håp om at jeg skulle kunne ta fram et godt nok løp hvertfall på et av løpene den helgen.

Det hele startet med sprint i Tistedalen i Halden på fredag kveld. Jeg har ikke prioritert sprinttrening, men synes løpene er kule og trengte all trening jeg kunne få. I tillegg ble jeg nr. 2 på samme type testløp i fjor med omtrent like mye sprintforberedelse, så jeg var helt sikker på at det også i år ikke var over før man var i mål. Løpet i seg selv ble en morsom opplevelse, og jeg må si meg ganske nærme fornøyd med gjennomføringen. Rolig og behersket store deler, slik at jeg unngikk unødvendig stopp og kunne løpe jevnt. På post 12 ligger jeg på 10.plass, men med to feil på slutten da melkesyra spruter ut av ørene faller jeg ned til en 17.plass. Uansett var dette bedre enn fryktet etter noen tunge uker i forkant, og det var ikke minst utrolig kult å løpe konkurranser igjen!

Kart og resultat

Lørdagen var det duket for din kuleste distansen etter min mening, nemlig mellomdistansen. Både denne og langdistansen dagen etter gikk fra Tistedalen Skianlegg ved Erte. Terrenget var et raskt Østfoldterreng, og alle forutsetninger var til stede for å gjøre et godt løp. Jeg syntes at kroppen hadde gitt positive svar på sprinten dagen i forveien. Løpet gjennomførte jeg veldig godt. Hele tiden hadde jeg planene klare og jeg jobbet tålmodig gjennom. Et par småfeil inn i post, men i det store og hele knirkefritt. I mål var jeg uslitt, 2.46 bak og på plass nr. 15. Det var rett og slett nivået mitt den dagen, og jeg var strålende fornøyd med det jeg hadde gjennomført. Da er det jo rimelig lett å akseptere at den topp 6-plasseringen jeg hadde sett for meg måtte til for å få løpe EM på distansen ikke var i nærheten. Godt teknisk løp, farten litt for lav. Terrenget og følelsen av å løpe godt o-løp var uansett helt fantastisk.

Kart og resultat

04_23_Martin

Mot mål på mellomdistansen. Foto: Fritjof Sandstad

Søndagens langdistanse ble nok en fin og kul opplevelse, og ut i fra forutsetningene var jeg også rimelig fornøyd her. En stabilt løp, med en kanskje litt for kontrollert fart. Stort sett veldig godt teknisk helt fram til slutten der jeg la igjen 2min på en forholdsvis enkel stein i skråli. Jeg plasserte meg på en 22.plass et stykke bak vinneren.

Kart og resultat

13041491_1693847517544766_1528951494216566080_o

Mot mål på langdistansen. Foto: Halden SK.

Like sikkert som at det var fett å løpe skikkelige konkurranser igjen, var det at det ikke blir noen deltagelse på internasjonale løp under vårsesongen (sett bort fra klubbstafettene da seff) for min del. Sånn er det. Denne gangen var det ikke på grunn av hodeløse opptredener på testløp, som har skjedd noen tidligere år, men på grunn av for lav fart etter småtrøbbel med ditt og datt i forkant.

Nå blir det fokus på å få trent kontinuerlig løpetrening. Det venter noen fine konkurransehelger før sommeren, som 10mila, Jukola og O-festivalen. Det blir prima!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s