Berg- og dalbane

At ting går opp og ned i idrettslivet er ikke noe nytt. Det har vært en del is i rubben for meg etter sommeren. En sommer som forøvrig var meget bra treningsmessig, der jeg stort sett hadde base hjemme og kunne trene i ro og fred. Formen ble bedre og bedre, og jeg gledet meg stort til å ta fatt på høstsesongen. Dessverre fikk jeg en overbelastningsskade i foten i slutten av juli. Både MR og røntgen ble tatt, og heldigvis var det ikke noe tretthetsbrudd. Jeg hadde et par uker uten løping, deretter kunne jeg løpe intervaller i myr, og litt før norgescup-helgen i Stjørdal og Meråker i midten av august kunne jeg også begynne å løpe noen rolige økter. Jeg fløt på den gode sommertreningen og til tross for at jeg var litt usikker på formen, gjennomførte jeg gode løp! En 4.plass på den innledende sprinten var bra. Langdistansen dagen etter var en ny god prestasjon, der jeg ble nr. 6 og var nærmere seieren enn jeg noensinne har vært på en viktig langdistanse. Søndagens stafett i Midt Norsk-mesterskap vant jeg sammen med lagkompisene i Frol IL, Carl Petter og Lars. En meget bra helg! Jeg forsvarte også den totale ledelsen i norgescupen.

Seier i Midtnorsk-mesterskap i stafett

Seier i Midtnorsk-mesterskap i stafett

Tre dager etter norgescup-helgen skulle jeg dra til Göteborg for å løpe mine første landslagsoppdrag som senior under Euromeeting. Tre løp jeg gledet meg masse til! Men jeg våknet avreisedagen med vond hals og det var ingenting annet å gjøre enn å kaste inn håndklet. Det var en stor nedtur. Det ble i stedet tur hjem til Hærland og rett ut i senga med feber et par dager, før jeg begynte å bli bedre igjen. Jeg var gira på å komme igang med trening igjen da NM-løpene ikke var langt unna. Urutinert som jeg var begynte jeg nok å trene hardt litt for tidlig, og sykdommen slapp ikke taket skikkelig. I tillegg var den småvonde foten ikke helt bra enda så løpemengden måtte holdes nede.

 

Fra og med mandag denne uken begynte jeg å kjenne meg bedre og bedre, og det var ikke et sekund for tidlig. NM-natt var nemlig på fredag og jeg ville stå frisk og rask på startstreken der. På onsdag kjørte jeg noen 2min-intervaller og der kjente jeg at formen var i en OK standard. NM-natt hadde jeg gledet meg lenge til, og jeg hadde mål om medalje til tross for en rufsete oppladning med skade og sykdom. Jeg hadde en god følelse før starten og jeg var klar for å jobbe igjennom. Det gjorde jeg bra, og sett bort fra et dårlig gjennomført langstrekk er jeg godt fornøyd med prestasjonen. Jeg var litt bitter da jeg kom i mål til en 4.plass, kun 50 sek bak bronsen, men det var i alle fall bra at det var klubbkompis Ulf som tok den! Ny pers i plassering på NM-natt ble det hvert fall!

Les mer på Frol Ils hjemmeside

I prat med sølvmedaljør Thomas etter NM-natt

I prat med sølvmedaljør Thomas etter NM-natt

Dagen etter var det norgescup i mellomdistanse. Det ble en drittdag. Etter nattløpet fredag var jeg sliten, hadde magekramer, fikk nesten ikke sove og orket nesten ikke spise. Helt siden terminlista kom i fjor har jeg vært klar over at denne mellomdistansen lå dårlig i forhold til mine erfaringer med restitusjonstiden etter harde nattløp som NM-natt. Likevel ville jeg gjerne starte på mellomen i håp om at det skulle gå greit. Men det gjorde det ikke. Kroppen var helt kjørt. Både mentalt og fysisk var jeg nok mer hjemme i senga enn på start i en konkurranse. Etter en grisebom på førstepost bestemte jeg meg for at kroppen hadde bedre av en rolig dag. Derfor ble det rolig fart derfra og inn.

 

Så det har vært opp og ned etter den bra sommertreningen. Men det har vært mye positivt å ta med seg selv om treningen ikke har gått helt som planlagt. For på konkurransene (sett bort fra i går) har jeg prestert godt synes jeg. Jeg har holdt et bra nivå fysisk, teknisk og taktisk. Jeg har også forsvart ledelsen totalt i norgescupen som jeg tok over før sommeren. Så den viktige NM-uka i Asker neste uke gleder jeg meg veldig til! Jeg skal restituere godt de neste dagene og håper å være med i toppen i det tøffe terrenget også der.

 

Kart og resultater finnes i kartarkivet!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s